Ured katoličkog dušobrižništva

Na Bobovcu se molilo za Domovinu

25.10.2009

I ove godine u subotu 24. oktobra, koja je najbliža subota danu smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, vjernici-katolici djelatnici Ministarstva odbrane BiH i pripadnici Oružanih snaga BiH, kojima su se pridružili policajci svih kantonalnih, entitetskih i državnih razina po šesti puta molitveno su pohodili kraljevski grad Bobovac.

I ove godine u subotu 24. oktobra, koja je najbliža subota danu smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić - koja je umrla u Rimu 25. oktobra 1478. -, pod vodstvom te temeljem Plana rada i Budžeta za 2009. godinu Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva odbrane BiH, kao i svih dosadašnjih godina, vjernici-katolici djelatnici Ministarstva odbrane BiH i pripadnici Oružanih snaga BiH, kojima su se pridružili policajci svih kantonalnih, entitetskih i državnih razina po šesti puta molitveno su pohodili kraljevski grad Bobovac koji se nalazi u blizini Kraljeve Sutjeske. Misnom slavlju i molitvi za domovinu Bosnu i Hercegovinu predsjedao je predsjednik Biskupske konferencije BiH vrhbosanski nadbiskup uzoriti gospodin Vinko kardinal Puljić uz suslavlje ravnatelja Ureda katoličkog dušobrižništva MO BiH mr. don Tome Kneževića, vojnih kapelana OS BiH kao i drugih prisutnih svećenika.

Ovogodišnjem pohodu Bobovcu prisustvovala je zamjenica ministra odbrane za upravljanje resursima gđa Marina Pendeš te lijepi broj dužnosnika opštinske, kantonalne, entitske i državne razine te Ministarstva odbrane i Ministarstva sigurnosti BiH.
Takođe, ovogodišnjem molitvenom pohodu Bobovcu prisustvovala je delegacija Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske na čelu s vojnim dekanom mr. fra Žarkom Relotom i vojnim kapelanom vlč. Vladislavom Mandurom. Gosp. Steven Moore bio je predstavnik Vojnog kapelanstva Oružanih snaga Kanade. Na Bobovcu je sudjelovao i veliki broj raznih crkvenih, civilnih, društvenih, političkih, kulturnih i drugih ustanova kako iz tuzemstva tako i inostranstva.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: (033) 286-680, fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba