Ured katoličkog dušobrižništva

Španija: Održana 21. međunarodna konferencija direktora vojnog dušobrižništva

8.2.2010

U Madridu u Španiji u vremenu od 1. do 5. februara 2010. godine održana je 21. međunarodna konferencija direktora vojnog dušobržništva. Domaćin je bila Vojna nadbiskupija Kraljevine Španije.

U Madridu u Španiji u vremenu od 1. do 5. februara 2010. godine održana je 21. međunarodna konferencija direktora vojnog dušobržništva. Domaćin je bila Vojna nadbiskupija Kraljevine Španije. Konferenciji su prisustvovali predstavnici vojnog dušobrižništva iz 37 zemalja Evrope i svijeta. Bili su direktori sljedećih dušobrižništva: katoličkog, pravoslavnog, muslimanskog, protestantskog, anglikanskog, jevrejskog i budističkog.

Iz Bosne i Hercegovini na konferenciji su učestvovali predstavnici Vjerske službe Ministarstva odbrane BiH: direktor Kancelarije katoličkog dušobrižništva mr. don Tomo Knežević, nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva jerej Slađan Vlajić i vojni muftija Ismail ef Smajlović. Tema ovogodišnje konferencije bila je "Vjerski principi i oružane snage: sloboda i različitost". Vrhunski stručnjaci teolozi iz Španije svojim izlaganjima obogatili su sve prisutne učesnike konferencije. Sljedeća konferencija održaće se početkom februara 2011. godine u Pragu u Republici Češkoj.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba