Ured katoličkog dušobrižništva

Euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali za sve poginule u zrakoplovnoj nesreći

12.4.2010

U srijedu, 14. travnja 2010. godine u 10,30 sati, koji je ustaljeni termin tjednog misnog slavlja za vjernike-katolike djelatnike Ministarstva obrane i pripanike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine s područja grada Sarajeva, slavit će se euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali za sve poginule u ovoj teškoj tragediji kojemu će predsjedat ravnatelj Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane BiH mr. don Tomo Knežević.

U zrakoplovnoj nesreći poljskog predsjedničkog zrakoplova, koja se dogodila u jutarnjim satima 10. travnja pokraj Smolenskog u zapadnoj Rusiji uz poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i druge državne dužnosnike poginuli su i poljski vojni biskup Tadeusz Ploski, poljski pravoslavni vojni nadbiskup Miron Chodakowski, kao i Adam Pilch iz evanđeoskog dušobrižništva poljske vojske. Među poginulima je i više katoličkih svećenika rektor Sveučilišta kardinal Stefan Wyszyński u Varšavi prof. Ryszard Rumianek, predstavnik Katyn-skih obitelji mons. Bronislaw Gostomski, predsjednikov kapelan mons. Roman Indrzejczyk, predsjednik udruge Parafiada o. Jozef Joniec, nekadašnji dušobriž-nik varšavske podružnice Katynskih obitelji Zdzislaw King, dušobrižnik Federacije Katynskih obitelji Andrew Kwasnik i djelatnik poljskog vojnog ordinarijata Jan Osinski. Oni su pratili poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog na putu u Katyn na obilježavanje 70. godišnjice ubojstva 22 tisuće pripadnika tadašnje poljske elite, koje su, po nalogu tadašnjeg sovjetskog vodstva, u ožujku i travnju 1940. pobili pripadnici staljinističke policije NKVD. Tada je pogubljeno i 29 vojnih kapelana.

U srijedu, 14. travnja 2010. godine u 10,30 sati, koji je ustaljeni termin tjednog misnog slavlja za vjernike-katolike djelatnike Ministarstva obrane i pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine s područja grada Sarajeva, slavit će se euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali za sve poginule u ovoj teškoj tragediji kojemu će predsjedat ravnatelj Ureda katoličkog dušobrižništva Ministarstva obrane BiH mr. don Tomo Knežević. Ovim pozivam sve vjernike-katolike te druge zainteresirane iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH da svojom nazočnošću zajedno molimo za duše poginulih.

Želeći Vam svako dobro sve Vas iskreno pozdravljam.

 

Mr. don Tomo Knežević, ravnatelj