Ured katoličkog dušobrižništva

Održana uskrsna ispovijed za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH

26.3.2015

U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, 26.03.2015. godine, održana je uskrsna ispovijed i Sveta misa za dužnosnike i pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH katoličke vjeroispovijesti.

Ispit savjesti za uskrsnu ispovijed predvodio je katedralni župnik, vlč. Marko Majstorović. Sveto misno slavlje, nakon sakramenta ispovijedi, predvodio je vojni biskup u BiH, mons. dr. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju generalnog vikara i glavnog vojnog kapelana, mons. Željka Čuturića, brigadnog kapelana, don Pere Tunjića i stručnog savjetnika don Josipa Tadića.

„Kršćanska zapovijed da se ljubi bližnjega ne određuje da se bližnjega ljubi kao sebe samoga, kako čitamo u Starom Zavjetu, nego da ga se ljubi na način kao što je Isus ljubio svakoga čovjeka. Prema tomu, nije ljubav prema sebi kriterij i korektiv kršćanske ljubavi, već je svima nama uzor i pravilo Krist sam, odnosno Isusov način i primjer. To je primjer njegove življene duhovne vertikale klanjanja Bogu Ocu i njegove horizontale ljubavi prema svim Božjim stvorenjima, koje je on, spojene u cjelinu križa, čvrsto držao zajedno tijekom cijeloga njegova života, a posebice u dramatičnom događaju Velikoga Petka. A onomu tko tako čini otvaraju se vrata Neba radi uskrsnuća na život vječni. Stoga, beskrajno zahvalni svom Gospodinu i Spasitelju za ovaj nauk, primjer i spasenjsko djelo, molimo ga da nam svima podari obraćenje, to jest odmak od svih kumira, a osobito da učinimo kršćanski rastanak od sebe samih kao zadnjega kriterija, i osnaži volju i snagu kako bismo mogli ljubiti kao što je Isus ljubio nas, te kako bismo svi, kao dobri Božji sluge, po svom uskrsnuću jednom mogli ući u radost vječnoga života“, poručio je biskup Vukšić, te na kraju svim vjernicima Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini, kao i svim kršćanskim vjernicima, poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Ured za odnose s javnošću
Telefon: (033) 286-680, telefax (033) 286-685,
E-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA