Edukacija

Završeni kursevi engleskog jezika u Centru za profesionalni razvoj OS BiH

5.7.2010

U Centru za profesionalni razvoj KOID-e OS BiH, u Odjeljenju za strane jezike, dana 02. jula 2010. godine priveden je kraju još jedan edukativni ciklus koji se odnosi na učenje engleskog jezika.

U Centru za profesionalni razvoj KOID-e OS BiH, u Odjeljenju za strane jezike, dana 02. jula 2010. godine priveden je kraju još jedan edukativni ciklus koji se odnosi na učenje engleskog jezika. Riječ je o četiri nivoa/stepena i to početni i niži srednji nivo, te srednji i viši srednji nivo, a edukacija u trajanju od tri mjeseca, se odvijala na sedam lokacija OS BiH. Bio je to mini-centar u Doboju, četiri midi-centra za učenje engleskog jezika (Banjaluka, Tuzla, Čapljina i Sarajevo), te dva glavna centra za učenje engleskog jezika, u Sarajevu i Banjaluci.

Kurseve je uspješno završilo 257 polaznika, od čega su 174 polaznika uspješno završila početni i niži srednji nivo engleskog jezika. Ceremonija uručivanja certifikata je upriličena na svim lokacijama, a centralna svečanost je održana u Rajlovcu.
Polaznicima su se obratili komandant centra za profesionalni razvoj OS BiH, pukovnik Džemal Mašinović i komandant Komande obuke i doktrine, brigadir Ilija Petrović, a bili su prisutni i šef Ureda američke ambasade za odbrambenu suradnju, brigadir Jeffris, kao i predstavnik NATO Štaba u Sarajevu, pukovnik Guido Russo, savjetnik za interoperabilnost i standardizaciju.

Naredni ciklus učenja engleskog jezika bi trebao početi 4. oktobra 2010. godine, a u međuvremenu slijedi obuka za instruktore, te trosedmični kurs vojne terminologije i pripreme za PSOTC.

info – Komanda podrške