Edukacija

Kurs grčkog jezika – napredni nivo

15.9.2010

Za 13 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dan 13.septembar je оznačio nastavak učenja grčkog jezika. Radi se o trećem stepenu, odnosno naprednom nivou. Nastava se odvija na dvije lokacije. Jedna je u Sarajevu pri grčkoj ambasadi, a druga u Banjaluci, na lokaciji kasarne “Kozara”, gdje je škola grčkog jezika upravo preselila u dio novoizgrađenog objekta namjenski urađenog za kurseve jezika.

Za 13 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine dan 13.septembar je оznačio nastavak učenja grčkog jezika. Radi se o trećem stepenu, odnosno naprednom nivou.
Nastava se odvija na dvije lokacije. Jedna je u Sarajevu pri grčkoj ambasadi, a druga u Banjaluci, na lokaciji kasarne “Kozara”, gdje je škola grčkog jezika upravo preselila u dio novoizgrađenog objekta namjenski urađenog za kurseve jezika.

U Sarajevu nastavu izvode predavači iz sastava grčke ambasade, dok je u Banjaluci voditelj kursa major Zorinko Stopić, instruktor kapetan Dalibor Anđić, obojica profesionalna vojna lica, a za ovaj stepen učenja grčkog jezika od strane ambasade Grčke angažirana je profesorica Vasiliki Trimpou
Polaznici kursa grčkog jezika koji uspješno savladaju predviđeni nastavni plan i program, osim što će dobiti certifikat o završenoj školi, po riječima instruktora, trebali bi biti potpuno osposobljeni za upućivanje na vojnostručno usavršavanje u Grčku, što je već stalan proces suradnje između OS BiH i Ministarstva odbrane Republike Grčke.

Info – Komanda podrške