Edukacija

Završen kurs francuskog jezika

20.12.2010

U prostorijama Centra za profesionalni razvoj Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kod Sarajeva 17. decembra 2010. godine upriličena je svečanost povodom dodjele certifikata pripadnicima OS BiH koji su uspješno završili kurs francuskog jezika. Riječ je o sedam kandidata koji su u proteklih 15 sedmica uspješno savladali nastavno gradivo predviđeno planom za napredni kurs francuskog jezika sa vojnom terminologijom.

U prostorijama Centra za profesionalni razvoj Oružanih snaga BiH u Rajlovcu kod Sarajeva 17. decembra 2010. godine upriličena je svečanost povodom dodjele certifikata pripadnicima OS BiH koji su uspješno završili kurs francuskog jezika. Riječ je o sedam kandidata koji su u proteklih 15 sedmica uspješno savladali nastavno gradivo predviđeno planom za napredni kurs francuskog jezika sa vojnom terminologijom.

 

U sklopu kursa, predstavnici Ambasade R. Francuske u BiH su u dane 17. i 18. novembra 2010. godine izvršili i testiranje polaznika po STANAG programu. Pokazano je dobro znanje i srednja ocjena je dobar.
Ceremoniji uručivanja certifikata o završenom kursu, pored starješina iz sastava CPR-a, ispred KOiD-e prisustvovao je major Ismet Rizvo.
Sljedeći ciklus učenja francuskog jezika planiran je za sredinu januara iduće godine.

Info – Komanda podrške