Edukacija

Kurs za instruktore engleskog jezika

26.5.2009

U vojnoj bazi Rajlovac kod Sarajeva u toku je kurs za instruktore engleskog jezika koji je počeo s radom 4. maja, a trajaće do 29. maja ove godine. Ceremoniji otvaranja kursa ispred Zajedničkog štaba OS BiH prisustvovao je brigadir Mirsad Ahmić, te komandant Komande obuke i doktrine, brigadir Robert Sušac i komandant Centra za profesionalni razvoj KOiD-e, brigadir Adnan Solaković.

U vojnoj bazi Rajlovac kod Sarajeva u toku je kurs za instruktore engleskog jezika koji je počeo s radom 4. maja, a trajaće do 29. maja ove godine. Ceremoniji otvaranja kursa ispred Zajedničkog štaba OS BiH prisustvovao je brigadir Mirsad Ahmić, te komandant Komande obuke i doktrine, brigadir Robert Sušac i komandant Centra za profesionalni razvoj KOiD-e, brigadir Adnan Solaković. Svečanost otvaranja kursa svojim prisustvom su uveličali i predstavnik NATO Štaba u Sarajevu, potpukovnik Andreani, te vojni atašei u Bosni i Hercegovini, pukovnik Kroft iz Velike Britanije i pukovnik Haselink iz Nizozemske. Polaznicima kursa su se obratili i gosti, ističući značaj osposobljavanja budućih instruktora engleskog jezika za izvršenje misije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.
Inače, na kursu je trenutno 10 polaznika koji se obučavaju za instruktore engleskog jezika i 3 polaznika koji usavršavaju svoja znanja da bi u budućnosti mogli predavati i izvoditi nastavu za instruktore engleskog jezika, poznatijeg pod nazivom „Obuči trenera-instruktora“.

Ured za odnose s javnošću
kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba