Edukacija

Ceremonija uručenja certifikata „BiH STANAG 6001“

9.12.2009

Dana 07.12.2009. godine, u prostorijama Zajedničkog štaba OS BiH, održana je ceremonija na kojoj je zamjenik načelnika ZŠ OS BiH general-major Slavko Puljić uručio certifikate o položenom testu engleskog jezika „BiH STANAG 6001“...

Dana 07.12.2009. godine, u prostorijama Zajedničkog štaba OS BiH, održana je ceremonija na kojoj je zamjenik načelnika ZŠ OS BiH general-major Slavko Puljić uručio certifikate o položenom testu engleskog jezika „BiH STANAG 6001“ pripadnicima Zajedničkog štaba OS BiH koji su u periodu od 17.-19.12.2009. godine testirani te uspješno položili sve četiri jezičke vještine – slušanje, govor, čitanje i pisanje.

General-major Slavko Puljić je tokom svoga obraćanja naglasio važnost poznavanja engleskog jezika a kandidatima je čestitao na postignutom uspjehu. Također, skrenuo je pažnju na profesionalnost Odjeljenja za ocjenjivanje poznavanja stranih jezika (STANAG timu) te tražio da istraju u svojim naporima poštujući zahtjevane standarde.

Kandidati iz ZŠ OS BiH koji su uspješno položili „BiH STANAG 6001 test“ su: brigadir Baćak Ante, pukovnik Hadžajlija Smajo, major Jukić Robert, major Tahirović Ibrahim, poručnik Dedić Haris, poručnik Pavlović Mario i zastavnik I klase Kadrić Alma.

Zastavnik I klase Kadrić Alma je prva žena iz sastava Oružanih snaga BiH kojoj je nakon uspješno položenog testa uručen i certifikat. General-major Slavko Puljić je iskoristio priliku i prisutnima skrenuo pažnju na važnost žena u svim segmentima OS BiH.

Ceremoniji uručenja certifikata prisustvovali su i pripadnici NATO Savjetodavnog tima koji su zaduženi za standardizaciju.

Ured za odnose s javnošću
tel: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba