Obuke u zemlji i inostranstvu

Ceremonija završetka Osnovnog podoficirskog kursa Klasa 13-1

14.6.2013

U Centru za profesionalni razvoj na lokaciji kasarne „ Travnik “ OS BiH svečanim uručenjem uvjerenja završen je Osnovni podoficirski kurs za 60 pripadnika OS BiH.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio Načelnik podoficirskih kurseva zastavnik Marinko Marić koji se zahvalio polaznicima na njihovom zalaganju te profesionalnom odnosu prema zadacima koji su postavljeni prema njima.  

Polaznicima kursa se obratio glavni narednik Oružanih snaga BiH Mario Bagarić koji je čestitao uspješan završetak kursa svim polaznicima, a posebno se zahvalio instruktorima Centra za profesionalni razvoj na uspješnoj realizaciji još jednog u nizu podoficirskih kurseva.

U svome obraćanju Komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Amer Duraković je čestitao polaznicima uspješan završetak kursa i naglasio da ga ovakve ceremonije uspješno realiziranih kurseva raduju te zahvalio na profesionalnom odnosu polaznika podoficirskih kurseva tokom trajanja kursa i zaželio im puno sreće u profesionalnoj karijeri i privatnom životu. 

Završnim riječima obratio se Načelnik štaba Komande obuke i doktrine brigadir Radovan Škrbić koji je polaznicima čestitao uspješan završetak kursa i zaželio puno sreće u daljem radu. 

Na kraju ceremonije uručene su diplome najboljim polaznicima kursa u Klasi 13-1, a najboljim polaznicima su proglašeni vodnik Zihnet Brkić i vodnik Ivica Čakar dok je na testu fizičke spremnosti najbolje rezultate pokazao vodnik Dominko Pocrnja.

Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Ureda za saradnju u oblasti odbrane (ODC) američke ambasade u BiH pukovnica Karin Wagner i glavni narednik NATO štaba u BiH Scott N. Haymaker.

info: KOiD