Obuke u zemlji i inostranstvu

Posjeta delegacije Uprave za obavještajno-izviđačke poslove Generalštaba Vojske Srbije kolegama u OS BiH

11.11.2013

U zvaničnoj posjeti Upravi za obavještajni rad i bezbjednost ZŠ OS BiH, u periodu od 05. do 07.11.2013. godine boravila je delegacija Uprave za obavještajno - izviđačke poslove (J2) Generalštaba Vojske Srbije. Domaćin posjete bio je brigadir Sinan Hrelja, načelnik Uprave za obavještajne poslove i bezbjednost ZŠ OS BiH.

Delegaciju Vojske Srbije je predvodio zamjenik načelnika Uprave J2, pukovnik Borislav Miladinović. Posjeta predstavlja nastavak veoma uspješne bilateralne saradnje obavještajno-bezbjednosnih struktura OS dvije susjedne i prijateljske zemlje.

Na radnom sastanku u Domu OS BiH delegaciju Vojske Srbije (VS)  je primio brigadni general Mirko Tepšić, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije, koji je tom prilikom istakao važnost ovog vida bilateralne saradnje u procesu izgradnje većeg međusobnog povjerenja i unaprjeđenja daljnje saradnje u budućnosti.

Glavni sadržaj radnog sastanka je bila razmjena mišljenja i iskustava o perspektivama razvoja vojnoobavještajnih poslova u OS dviju zemalja.

U okviru programa aktivnosti delegacija VS je posjetila Komandu brigade taktičke podrške (brTP) OS BiH i Vojnoobavještajni bataljon (VOb) iz sastava brigade na lokaciji kasarne „Rajlovac“. Goste iz VS su primili komandant brTP, brigadir Esad Šejtanić i komandant VOb brTP OS BiH, major Nebojša Janković. Tokom posjete, gosti su upoznati sa težišnim aktivnostima jedinice i prisustvovali GEO obuci personala VOb koja se izvodi u saradnji sa GEO ćelijom GK EUFOR-a u Sarajevu.

Sve aktivnosti planirane programom posjete su planski i uspješno realizovane, a cilj posjete je obostrano u potpunosti ispunjen.

Info- ZŠ OS BiH