Pomoć civilnim organima vlasti

Učešće pripadnika OS BiH na humanitarnom turniru u Stocu

26.9.2011

Odazivajući se na apel za pomoć mladoj Stočanki Almi Kovačić, koja bije dugogodišnju bitku za život, pripadnici 4. pješadijske brigade i 4. bataljona logističke podrške su uzeli učešće na humanitarnom turniru u malom fudbalu koji je održan u Stocu, u periodu 23 - 25.09.2011. godine.

Odazivajući se na apel za pomoć mladoj Stočanki Almi Kovačić, koja bije dugogodišnju bitku za život, pripadnici 4. pješadijske brigade i 4. bataljona logističke podrške su uzeli učešće na humanitarnom turniru u malom fudbalu koji je održan u Stocu, u periodu 23 - 25.09.2011. godine. Almi je za transplantaciju bubrega i gušterače u inostranstvu potrebna velika suma novca koja ne može biti prikupljena bez podrške šire zajednice.

Na turniru na kojem su rezultati bili u drugom planu, između ostalih, učestvovali su: Vlatko Glavaš, Mirza Varešanović, Vedin Musić, Admir Vladavić, Samir Ćemalović; zatim: Ženski malonogometni klub Trebinje, HMNK Stolac, i FK Iskra.
Ekipa OS BiH je na turniru osvojila 4. mjesto.

Pored učešća na turniru pripadnici OS BiH su pokazali svoju humanu stranu tako što su dobrovoljnim prilozima skupili novčana sredstva, koja je po završetku turnira djevojci uručio pukovnik Džemal Rahimić.

Info 4.pbr