Deminiranje

Kurs za tehničko održavanje i popravku metal detektora

6.9.2011

U kasarni Oružanih snaga BiH '' Rajlovac'' u Sarajevu, 05.09.2011. godine, počeo je petodnevni ''Kurs za tehničko održavanje i popravku metal detektora CEIA MIL-D1''. Otvaranju kursa prisustvovao je načelnik zajedničkih vojnih poslova Glavne komande EUFOR-a, načelnik Odjeljenja za deminiranje i uništavanje NUS-a Operativne komande OS BiH, kao i predstavnici Кomande brigade taktičke podrške.

U kasarni Oružanih snaga BiH '' Rajlovac'' u Sarajevu, 05.09.2011. godine, počeo je petodnevni ''Kurs za tehničko održavanje i popravku metal detektora CEIA MIL-D1''.
Otvaranju kursa prisustvovao je načelnik zajedničkih vojnih poslova Glavne komande EUFOR-a, načelnik Odjeljenja za deminiranje i uništavanje NUS-a Operativne komande OS BiH, kao i predstavnici Кomande brigade taktičke podrške.

Obuku za 14 polaznika na kursu izvode instruktori iz deminerskog bataljona/brTP. Pored polaznika iz OS BiH (deminerski bataljon/brTP, 4 polaznika, i Komanda za podršku OS BiH, 6 polaznika), učešće na kursu su uzela četiri pripadnika deminerskih organizacija civilnih zaštita RS i FBiH. Svu tehničku i administrativnu podršku obuci obezbjeđuje EUFOR.

Navedena obuka će osigurati efikasnije održavanje metal detektora koji su na upotrebi u OS BiH i od velikog su značaja za proces protivminskih akcija.

Info – Operativna komanda