Mirovne misije

Uspješno obavljena mirovna misija pripadnika Oružanih snaga BiH u Centralnoafričkoj Republici

18.3.2024

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 12. po redu rotacija štabnog osoblja, vratili su se protekle sedmice u Bosnu i Hercegovinu, nakon šest mjeseci provedenih u mirovnoj misiji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici (CAR).

Major  Mirsad Dedić, zastavnik I. klase Oliver Skočibušić i stariji vodnik I. klase Slobodan Kecman uspješno su obavljali vojne i humanitarne zadatke tokom misije mirovnih posmatrača u Centralnoafričkoj Republici, te su za svoje zalaganje i rad proglašeni kao najbolji kontingent u misiji.

Po povratku bh. kontingenta u svoju zemlju, pripadnike OS BiH je u kampu Butmir 15. marta dočekao komandant Operativne komande OS BiH brigadni general Mirzet Lubenović. Tom prilikom je izrazio zahvalnost pripadnicima OS BiH na uspješno obavljenoj misiji, profesionalnom i dostojanstvenom predstavljanju Oružanih snaga BiH i države Bosne i Hercegovine u inostranstvu, a posebno je istakao zadovljstvo zbog činjenice što su od komandanta misije CAR proglašeni kao najbolji kontingent u misiji Evropske unije.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

3 FOTO GALERIJA