Mirovne misije

Svečano dočekana Pješadijska jedinica iz misije ISAF

3.10.2011

U kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini, 03.10.2011.godine, održana je ceremonija svečanog dočeka pripadnika Pješadijske jedinice OS BiH iz operacije ISAF u Islamskoj Republici Afganistan.

U kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini, 03.10.2011.godine, održana je ceremonija svečanog dočeka pripadnika Pješadijske jedinice OS BiH iz operacije ISAF u Islamskoj Republici Afganistan. Ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici komandi i jedinica OS BiH, NATO štaba u Sarajevu, Komande EUFOR-a kao i predstavnici javnog informiranja.

Nakon obraćanja komandanta Operativne komande OS BiH, general-majora Ante Jeleča, uručene su stimulativne mjere za pripadnike pješadijske jedinice OS BiH, koji su se posebno istakli u izvršavanju svakodnevnih zadataka u misiji ISAF. Pored njih, nagrađene su i starješine koji su dali svoj doprinos u pripremi jedinice za upućivanje u misiju ISAF.
Ovo je druga rotacija, koja je uspješno završila angažovanje u misiji ISAF, a ujedno prva jedinica ovog sastava iz 4.pješadijske brigade OS BiH. Angažovanje pješadijske jedinice OS BiH u misiji ISAF je veoma pozitivno ocijenjeno i od strane koalicionih partnera u Afganistanu.

Info – 4.pbr