Mirovne misije

Svečani doček Pete rotacije OS BiH iz misije „ISAF“

24.4.2013

Predstavnici Ministarstva odbrane, Oružanih snaga BiH, NATO štaba Sarajevo, Komande EUFOR-a, civilnih struktura sa prostora Hercegovačko-neretvanskog kantona, Granične policije, SIPA-e prisustvovali su svečanoj ceremoniji dočeka pete rotacije Pješadijske jedinice iz sastava 4. pješadijske brigade, koja se 24. 04. 2013. godine održala u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini.

Ova jedinica, kao i prethodne rotacije, svoju misiju je izvršavala u sastavu Danske borbene grupe koalicijskih snaga u Afganistanu.

U skladu sa Protokolom ceremonije, svim prisutnima obratio se komandant 4.pješadijske brigade brigadni general Tomo Kolenda. Tom prilikom general Kolenda istakao je pozitivne ocjene koalicijskih snaga na realizovanu misiju pete rotacije pješadijske jedinice OS BiH.

U svom obraćanju brigadni general Ivica Jerkić zahvalio se svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ove misije te istakao da je i ova misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da učestvuju u međunarodnim misijama rame uz rame sa multinacionalnim snagama.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i pripadnici Sedme rotacije štabnih oficira koji su u okviru njemačkog kontigentna učestvovali u misiji ISAF u Regionalnoj komandi Sjever u Afganistanu.

info: 4.pbr