Mirovne misije

Svečani doček Šeste rotacije OS BiH iz misije „ISAF“

25.10.2013

Najviši zvaničnici Oružanih snaga BiH, predstavnici EUFOR-a, dio vojno-diplomatskog kora te predstavnici civilnih struktura prisustvovali su svečanom dočeku pripadnika Šeste rotacije iz misije ISAF u Afganistanu koja se 24. 10. 2013. godine održala u kasarni „Kozara“ u Banja Luci.

Jedinica je bila iz sastava 6.pješadijske brigade. Ova jedinica, kao i prethodnih pet rotacija, svoju misiju je obavljala u skladu sa Odlukom Predsjedništva BiH i u sastavu Danske borbene grupe koalicijskih snaga u Afganistanu.

U skladu sa Protokolom ceremonije svečanosti, vojnicima koji su se vratili iz misije obratili su se: načelnik Štaba 6.pbr pukovnik Slavne Blavicki i komandant Operativne komnde OS BiH brigadni general Dragan Vuković.

Pukovnik Slaven Blavicki istakao je da je 6.pješadijska brigada opremljena i osposobljena za izvršavanje ovakvih misija te da će i u narednom periodu ovi zadaci biti u prioritetu.

Brigadni general Dragan Vuković ukazao je na značaj doprinosa održavanja stabilnog bezbjednosnog okruženja u svijetu i na ovaj način.

Info- 6.pbr