Mirovne misije

Svečani doček 8. rotacije OS BiH iz misije „ISAF“

17.7.2014

Svečana ceremonija dočeka 8. rotacije Pješadijske jedinice iz sastava 4. pješadijske brigade održana je 17. 07. 2014. godine u kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini.

Ova jedinica, kao i prethodne rotacije, svoju misiju je izvršavala u sastavu Danske borbene grupe koalicijskih snaga u Afganistanu.

U skladu sa Protokolom ceremonije, prisutnima se obratio komandant 4.pješadijske brigade brigadni general Tomo Kolenda. Tom prilikom, general Kolenda je istakao pozitivne ocjene koalicijskih snaga na realiziranu misiju osme rotacije pješadijske jedinice  OS BiH.

U ime komandanta OK OS BiH, prisutnima se obratio zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadni general Sakib Forić. U svom obraćanju general Forić zahvalio se svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ove misije te istakao da je i ova misija pokazala spremnost pripadnika Oružanih snaga BiH da sudjeluju u međunarodnim misijama rame uz rame sa multinacionalnim snagama.

Na kraju ceremonije najuspješnim pripadnicima jedinice uručene su stimulativne mjere sa nivoa MO BiH, ZŠ OS BiH, OK OS BiH i 4.pbr koje su uručili generali Forić i Kolenda.

Info 4.pbr