Posjete

Posjeta vojno-diplomatskih predstavnika jedinicama Brigade taktičke podrške u VB „Dubrave“

24.5.2011

U sklopu Plana saradnje Udruženja vojno-diplomatskih predstavnika i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine dana 20.05.2011. godine realizovana je posjeta vojnih atašea jedinicama Brigade taktičke podrške, oklopnom bataljonu i četi ABHO, stacioniranim u VB “Dubrave” - Tuzla.

U sklopu Plana saradnje Udruženja vojno-diplomatskih predstavnika i Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine dana 20.05.2011. godine realizovana je posjeta vojnih atašea jedinicama Brigade taktičke podrške, oklopnom bataljonu i četi ABHO, stacioniranim u VB “Dubrave” - Tuzla. Vojno-diplomatske predstavnike primili su brigadir mr. Esad Šejtanić komandant Brigade taktičke podrške zajedno sa komandantom oklopnog bataljona pukovnikom Muhidinom Ibrakovićem i komandirom čete ABHO poručnikom Radovanom Rikićem.

Nakon uvodnog obraćanja komandanta Brigade taktičke podrške mr. Esada Šejtanića komandant oklopnog bataljona pukovnik Muhidin Ibraković i komandir čete ABHO poručnik Radovan Rikić upriličili su za vojno-diplomatske predstavnike u Bosni i Hercegovini informativne brifinge o oklopnom bataljonu i četi ABHO.

Nakon informativnih brifinga i diskusije vojno-diplomatski predstavnici su prisustvovali taktičko-tehničkom zboru gdje su se vojni atašei upoznali sa tehnikom i opremom koju koriste oklopni bataljon i četa ABHO. Vojno-diplomatskim predstavicima akreditovanim u Bosni i Hercegovini, koji su posjetili oklopni bataljon i četu ABHO Brigade taktičke podrške, omogućeno je da u testnoj vožnji osjete performanse OT M113.

Na kraju posjete za vojno-diplomatske predstavnike upriličen je i prigodan koktel. Ovoj posjeti su prisustvovali vojno-diplomatski predstavnici 12 zemalja akreditovanih u Bosni i Hercegovini i to iz Grčke, Holandije, Hrvatske, Mađarske, NR Kine, Rumunije, Ruske Federacije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Srbije, Španije i Velike Britanije.

Odsjek za civilo-vojnu saradnju brTP