Posjete

Vojni povjerenik boravi u Centru za osnovnu obuku

26.5.2011

U okviru aktivnosti obilazaka lokacija OS BiH s ciljem sagledavanje stanja, uslova rada i funkcioniranja jedinica i komandi OS BiH, u višednevnoj posjeti Centru za osnovnu obuku u Pazariću od 25. maja 2011. boravi parlamentarni vojni povjerenik BiH, gospodin Boško Šiljegović.

U okviru aktivnosti obilazaka lokacija OS BiH s ciljem sagledavanje stanja, uslova rada i funkcioniranja jedinica i komandi OS BiH, u višednevnoj posjeti Centru za osnovnu obuku u Pazariću od 25. maja 2011. boravi parlamentarni vojni povjerenik BiH, gospodin Boško Šiljegović. U Centru se trenutno na osnovnoj obuci nalaze kandidati za prijem u profesionalnu vojnu službu devete klase.

U okviru ove posjete gospodin Šiljegovic je prisustvovao svim aktivnostima predviđenim planom obuke i rasporedom dnevnog radnog vremena.
- Namjera mi je da kroz učešće u cjelodnevnim aktivnostima Centra za osnovnu obuku, od smještaja i ishrane do obuke u učionici i na lokalnom području za obuku, sagledam sve aspekte uslova i načina realizacije misije ove jedinice, rekao je gospodin Šiljegović dodajući da kroz analizu stanja u ovoj i ostalim jedinicama OS BiH želi sačiniti prijedlog mjera koje će pomoći i kvalitativno unaprijediti uslove izvršenja misije OS BiH u cjelini.

Drugog dana posjete parlamentarnog vojnog povjerenika, 26. maja 2011. godine u Centru za osnovnu obuku su boravili i komandant KP OS BiH general-major Mirsad Gutić te
komandant KOiD brigadir Robert Sušac, a domaćin ove posjete je komandant Centra, pukovnik Samir Nukić.

Info- Komanda za obuku i doktrinu