Posjete

VOJNI ATAŠEI POSJETILI KASARNU „KOZARA” U BANJALUCI

23.4.2009

Vojno-diplomatski predstavnici akreditirani u Bosni i Hercegovini su dana 23. aprila posjetili kasarnu ,,Kozara" u Banjaluci. Komandant Komande podrške, brigadni general Mirsad Gutić je pozdravio goste i održao brifing ...

Vojno-diplomatski predstavnici akreditirani u Bosni i Hercegovini su dana 23. aprila posjetili kasarnu ,,Kozara" u Banjaluci. Komandant Komande podrške, brigadni general Mirsad Gutić je pozdravio goste i održao brifing na kojem ih je upoznao sa organizacijsko-formacijskom strukturom Oružanih snaga Bosne i Hercagovine, sa akcentom na Komandu podrške i njene nadležnosti.
Kao težišni zadatak istaknuta je priprema za realizaciju vježbe ,,Združeni napor" o čemu je prisutne informirao brigadni general Dragan Vuković, šef tima za pripremu vježbe.

General Vuković je iznio podatke o do sada realiziranim radovima, kao i aktivnostima koje su u toku, a krajnji rok za završetak svih radova vezanih za vježbu ,,Združeni napor" je 1. juli 2009. godine, istakao je general.
Po završenom brifingu, vojno-diplomatski predstavnici su u pratnji domaćina obišli kasarnu ,,Kozara" i na licu mjesta se upoznali sa do sada obavljenim pripremama za izvođenje vježbe.
Na kraju posjete zamjenik doajena vojno-diplomatskog kora u BiH, mađarski vojni ataše Akos Szabo, je u ime VDK zahvalio domaćinu na prijemu i izrazio zadovoljstvo viđenim tokom boravka u Banja Luci.

 


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba