Posjete

Ministar odbrane BiH u posjeti 6.pješadijskoj brigadi OS BiH

3.6.2009

Ministar odbrane dr.Selmo Cikotić posjetio je 29.maja Komandu 6.pješadijske brigade na lokaciji u kasarni "Kozara" u Banja Luci. Uz ministra odbrane bio je i komandant OK brigadni general Anto Jeleč.

Ministar odbrane dr.Selmo Cikotić posjetio je 29.maja Komandu 6.pješadijske brigade na lokaciji u kasarni "Kozara" u Banja Luci. Uz ministra odbrane bio je i komandant OK brigadni general Anto Jeleč.
Posjeta je bila u znaku brojnih aktivnosti kojima su predstavljene aktivnosti Brigade. Komandant 6. pješadijske brigade, brigadni general Stamenko Novaković, održao je kratki informativni brifing o aktivnostima brigade u proteklom periodu, aktuelnim pitanjima, planovima za naredni period, te problemima sa kojima se ova jedinica susreće u radu.

Takođe general Novaković je istako kako su svi dosadašnji zadaci koji su pred brigadu postavljeni uspješno provedeni, te je uvjeren da će tako biti i dalje. Nakon informativnog brifinga, ministar odbrane informisao je pripadnike Komande 6.pbr o aktivnostima koje provodi Ministarstvo odbrane sa akcentom na rješavanje problema vojnika, koji u narednoj godini neće moći produžiti ugovor u OS BiH. Ministar se takođe osvrnuo i na predstojeće aktivnosti vezane za vježbu "Združeni napor 09" koja će se realizovati u septembru ove godine u kasarni "Kozara", te o aktuelnostima koje se odnose na operacije podrške miru i učešću naše zemlje u ISAF-u ( Međunarodna misija u Avganistanu) kao i realizaciji aktivnosti koji se odnosi na sporazum o pokretnoj i nepokretnoj imovini OS BiH.

U razmjeni informacija sa ministrom odbrane starješine Komande 6.pbr dotakli su pitanja iz domena funkcionisanja jedinica koja se odnose na logističku popunu i opremanje, te rješavanja socijalno statusnih pitanja pripadnika.
U sklopu posjete ministar odbrane sa suradnicima obišao je nekoliko radnih tačaka u kasarni "Kozara", te se susreo sa pripadnicima jedinica 6.pbr tokom provođenja planske obuke jedinica 6.pbr. Ministar Cikotić je izrazio veliko zadovoljstvo dosadašnjim angažovanjem pripadnika 6.pbr OS-a u izvršavanju definisane misije, te viđenim tokom posjete, čime je i planska posjeta završena.

Ured za odnose s javnošću
kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba