Posjete

Predstavnici NATO, UNDP, OSCE i MPRI posjetili lokaciju OS BiH za uništavanje municije u Doboju

5.6.2009

Lokaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, „3. maj“ u mjestu Bare kod Doboja dana 5. juna 2009. obišla je jedanaestočlana delegacija sastavljena od predstavnika NATO-a, UNDP, OSCE i MPRI.

Lokaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, „3. maj“ u mjestu Bare kod Doboja dana 5. juna 2009. obišla je jedanaestočlana delegacija sastavljena od predstavnika NATO-a, UNDP, OSCE i MPRI. Delegaciju je predvodio pukovnik Rivera, savjetnik za municiju u Savjetodavnom timu NATO-a za BiH. Goste je, u ime komandanta Komande logistike OS BiH, čije sjedište je u Doboju i u čiji djelokrug rada spada i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, primio major Safer Ahmetović. On je tokom sastanka održao brifing i informirao goste o organizacijsko-formacijskom ustrojstvu Komande logistike, s posebnim akcentom na aktivnostima koje se tiču uništavanja municije.
Cilj posjete je, po riječima pukovnika Rivera, i bio da se na licu mjesta upoznaju sa procesom uništavanja municije i postojećim zalihama neuništene municije na toj lokaciji.. Za vrijeme boravka na lokaciji Bare imali su priliku vidjeti i jedno i drugo. Naime, pripadnici Komande logistike su praktično demostrirali sistem rada prilikom uništavanja municije.
Po završetku posjete, gosti su uputili sve čestitke i timu za uništavanje municije i dosadašnjem radu u ovom segmentu uopće, i istakli da su prezadovoljni time na koji način tako mali broj ljudi uspijeva uraditi ogroman posao.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt теl.: 033/286-680, faks 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov