Posjete

Predstavnici OS Grčke posjetili podoficirksi kurs u Travniku

11.9.2009

Visoka delegacija rukovodećeg kadra Podoficirske škole Oružanih snaga Republike Grčke, na čijem čelu je bio brigadir Kacenevakis Eytixios, zamjenik komandanta Podoficirske škole, dana 10. septembra 2009. boravila je u Travniku, na lokaciji Komande obuke i doktrine OS BiH.

Visoka delegacija rukovodećeg kadra Podoficirske škole Oružanih snaga Republike Grčke, na čijem čelu je bio brigadir Kacenevakis Eytixios, zamjenik komandanta Podoficirske škole, dana 10. septembra 2009. boravila je u Travniku, na lokaciji Komande obuke i doktrine OS BiH. Goste je primio zastupnik komandanta KOiD-e, brigadir Rajko Knežević sa saradnicima. Brigadir Knežević je kroz informativni brifing goste upoznao sa trenutnim aktivnostima po pitanju obuke, sa akcentom na realizaciji podoficirskih kurseva u Oružanim snagama BiH tokom proteklog perioda.

Brigadir Kacanevakis se posebno interesirao za način prijema lica u podoficire i mogućnosti njihovog institucionalnog usavršavanja u jedinicama OS BiH. Po njegovim riječima, u OS R Grčke za podoficire postoji dvogodišnje školovanje. Brigadir Kacanevakis je izrazio mišljenje da je sistem za podoficire u OS BiH složen, ali efikasan. Kapetan Balacukas Hristos, komandant za obuku i član tima R Grčke, pripadnike Komande KOiD-e je detaljnije upoznao sa načinom školovanja i rada podoficira u grčkoj vojsci.
Budući da je u Travniku u toku Napredni podoficirski kurs, upriličena je posjeta toj lokaciji, a gosti su detaljno upoznati sa programom obuke podoficirskog kadra u OS BiH.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: (033) 286-680, fax (033) 286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba