Posjete

Posjeta šefa NATO trening tima i zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu

22.9.2009

Šef NATO trening tima i zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Džon Bulard sa delegacijom, posjetio je danas komandu OK OS BiH u kampu „Butmir“.

Šef NATO trening tima i zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu, brigadni general Džon Bulard sa delegacijom, posjetio je danas komandu OK OS BiH u kampu „Butmir“. U delegaciji su pored generala Bularda bili i potpukovnik Hofman te lični asistent generala Bularda i prevodilac.

Delegaciju je primio komandant OK OS BiH, general major Anto Jeleč, sa štabom OK OS BiH i komandantima potčinjenih jedinica OK OS BiH. Cilj posjete je pored upoznavanja personala komande OK OS BiH, bilo i sagledavanje vojnih i tehničkih aspekata saradnje OS BiH i NATO štaba .

Generalu Bulardu je prezentovano stanje, struktura, trenutne aktivnosti kao i kratkoročni planovi za budućnost OK OS BiH. Poseban interes, general Bulard je ispoljio za stepen realizacije partnerskih ciljeva, pripremama jedinica za upućivanje u misiju kao i problemu starosne strukture u komandama i jedinicama OK OS BiH s osvrtom na uticaj iste na stanje i stepen gotovosti jedinica za izvršenje zadataka.

Izražavajući zahvalnost na prijemu i dobrodošlici, istakao je zadovoljstvo prezentovanim, podvukavši da su „ ...i pred vama, u BiH, i pred nama, koji vam pružamo podršku, još mnoge teške odluke i izazovi“.

Komandant OK OS BiH general major Anto Jeleč se ovom prilikom zahvalio generalu Bulardu na njegovoj posjeti i podršci pruženoj dosada, uz nadu da će se ta saradnja i dalje razvijati. Za uspomenu na ovu posjetu komandant OK OS BiH je generalu Bulardu uručio skroman poklon.