Posjete

Posjeta studenata Univerziteta Sarajevo Brigadi taktičke podrške i kasarni „RAJLOVAC OS BiH“

20.5.2011

Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“, 18.05.2011. godine, posjetili su studenti Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Kriminalističkog fakulteta i Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta Sarajevo.

Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“, 18.05.2011. godine, posjetili su studenti Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Kriminalističkog fakulteta i Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta Sarajevo. Studente je u Komandi Brigade taktičke podrške dočekao i izrazio im dobrodošlicu načelnik štaba Komande Brigade taktičke podrške brigadir Nenad Garić. Nakon uvodnog obraćanja brigadira Nenada Garića i predstavnika NATO-a za studente je upriličen Informativni brifing sa ciljem upoznavanja posjetilaca sa informacijama vezanim za Brigadu taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“.



Nakon informativnog obraćanja studenti su u pratnji domaćina obišli Komandu Brigade taktičke podrške i vojnu lokaciju „Rajlovac OS BiH“. Na vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH“ upriličen im je taktičko-tehnički zbor te metodsko pokazna vježba Počasne jedinice OS BiH i bataljona vojne policije na teme, „Procedure počasne jedinice“ i „Check Point“. Ovdje su studenti imali priliku da se upoznaju sa ljudstvom i sredstvima bataljona vojne policije, vojnoobavještajnog bataljona, dijelova ljudstva i sredstava deminerskog bataljona te voda veze iz sastava Brigade taktičke podrške.



Studenti Univerziteta Sarajevo, u sklopu posjete vojnoj lokaciji „Rajlovac OS BiH“, upoznali su se i sa ljudstvom i sredstvima 2. helikopterskog skvadrona, gdje su mogli das vide helikoptere UH 1H.

Na kraju su studenti Univerziteta Sarajevo imali organizovan prijem i druženje u vojničkom klubu Brigade taktičke podrške sa ključnim personalom Komande Brigade taktičke podrške i komandantima jedinica koje su obišli na lokaciji „Rajlovac OS BiH“. Ovo druženje su studenti iskoristili da dobiju dodatne informacije, od ključnog personala, na teme koje su za sve njih pojedinačno bile posebno interesantne tokom obilaska.

Odsjek za civilno – vojnu saradnju Komande brTP