Posjete

Pomoćnik vojnog atašea SAD major Todd Scattini posjetio artiljerijski bataljon 6. pješadijske brigade OS BiH

10.12.2009

U sklopu redovnih aktivnosti 09.decembra 2009.godine pomoćnik vojnog atašea SAD, major Todd Scattini posjetio je artiljerijski bataljon 6.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Doboju.

U sklopu redovnih aktivnosti 09.decembra 2009.godine pomoćnik vojnog atašea SAD, major Todd Scattini posjetio je artiljerijski bataljon 6.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Doboju. Majora Scattinija je primio komandant artiljerijskog bataljona pukovnik Stanko Ostojić sa najbližim saradnicima.
Tokom posjete pukovnik Ostojić je kroz informativni brifing upoznao gosta sa informacijama koje se odnose na namjenu jedinice, aktivnostima koje je jedinica realizovala u proteklom periodu, te budućim planovima bataljona.
Prvenstveni cilj posjete je bio upoznavanje sa aktivnostima artiljerijskog bataljona, te obilazak lokacije na kojoj jedinica egzistira. To je bila prilika da se naglasi uspješna saradnja i bitna uloga predstavnika SAD u BiH koji pružaju pomoć OS BiH na putu ka evroatlanskim integracijama.

Nakon prezentovanog brifinga, major Scattini je kroz nekoliko pitanja upotpunio informacije o stanju u artiljerijskom bataljonu, o raspoloživom oružju jedinice i njegovom održavanju, učešću jedinice u obuci i vježbama sa drugim jedinicama, te uticaj budućeg otpusta vojnika, koji prelaze starosnu granicu, na funkcionisanje artiljerijskog bataljona .

Posjeta je završena organizovanjem obilaska lokacije kasarne «Vojvoda Radomir Putnik», gde je major Scattini upoznat sa uslovima u kojima rade i borave pripadnici bataljona. Takođe, prikazan je video zapis o realizovanoj obuci artiljerijske jedinice na poligonu "Manjača" tokom izvođenja rotacione vežbe. Po završetku navedenih aktivnosti majoru Scattiniju su uručeni prigodni pokloni, a isti je lično iskazao zadovoljstvo na kvalitetu i sadržaju prezentovanog kao i na profesionalnom odnosu predstavnika artiljerijskog bataljona.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba