Posjete

Načelnik RCC -1 posjetio Komandu 6. pješadijske brigade OS BiH

10.12.2009

Komandu 6.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Banjaluci 9.decembra 2009. godine su posjetili potpukovnik Jan Zijp, načelnik RCC- 1 (Regionalni koordinacijski centar) i njegov zamjenik major Winter.

Komandu 6.pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Banjaluci 9.decembra 2009. godine su posjetili potpukovnik Jan Zijp, načelnik RCC- 1 (Regionalni koordinacijski centar) i njegov zamjenik major Winter. Delegaciju je primio komandant 6. pješadijske brigade OS BiH, brigadni general Stamenko Novaković. Ovo je prva posjeta potpukovnika Zajpa Komandi 6.pbr nakon preuzimanja dužnosti, te samim tim i povod da se isti upozna sa komandantom brigade, aktivnostima koje brigada realizuje i težišnim zadacima za naredni period.

Tokom interaktivnog dijela razgovora uzajamno su razmjenjene opšte informacije o aktivnostima kako RCC-1 tako i 6.pješadijske brigade. Takođe, slijedi uzvratna posjeta RCC-1 prilikom koje je dogovoreno i odmjeravanje snaga u streljaštvu.Ovom posjetom se još jednom potvrdila dobra kooperativnost starješina 6.pješadijske brigade sa RCC. Posjeta je završena obilaskom dijela objekta Komande brigade u kojem su istaknuti pehari i diplome koje je brigada osvojila na prestižnim sportskim takmičenjima tokom ove i proteklih godina.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba