Posjete

Delegacija Američke komande za Evropu (US EUCOM) posjetila Komandu podrške OS BiH u Banja Luci

25.1.2010

Delegacija Američke komande za Evropu (USEUCOM), na čijem čelu je brigadni general Joe Ramirez (zamjenik J5 USEUCOM), dana 25 januara 2010. godine posjetila je Komandu podrške u Banjaluci.

Delegacija Američke komande za Evropu (USEUCOM), na čijem čelu je brigadni general Joe Ramirez (zamjenik J5 USEUCOM), dana 25 januara 2010. godine posjetila je Komandu podrške u Banjaluci. Komandanrt Komande podrške, general-major Mirsad Gutić je tokom informativnog brifinga goste upoznao sa organizacijskom strukturom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, strukturom i razmještajem Komande podrške i njenih jedinica, kao i trenutnim aktivnostima Komande podrške.

Inače, general Remirez kome je ovo prvi susret sa Oružanim snagama Bosne i Hercegovine posebno se interesirao za sisteme u Centru za borbene simulacije, proces uništavanja viškova municije i naoružanja i najavljeni otpust vojnika koji zbog starosne dobi neće moći potpisati novi ugovor.
Istovremeno, gospodin Michael Dumpton, koji je član delegacije ispred Ministarstva odbrane SAD-a, zanimao se za podatke o odzivu građana Bosne i Hercegovine za prijem u Oružane snage BiH i proces od prijave do prijema zainteresiranih u profesionalnu vojnu službu.

General Remirez se u ime delegacije zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i informacijama kojima je je stekao potpuniju predstavu o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine i Komandi podrške. Takođe je istakao kao dragocjenu pomoć pripadnika OS BiH tokom misije u Iraku i želju za uspješan nastavak suradnje.

Tel. 051/335-699
061/479-369