Posjete

Prijem predstavnika NATO štaba iz Sarajeva u Komandi 6.pješadijske brigade u Banja Luci

28.1.2010

Predstavnike NATO štaba sa sjedištem u Sarajevu i to: potpukovnika Ploppa, zaduženog za obuku i doktrinu, i majora Rusooa je 28.januara 2010.godine primio brigadni general Stamenko Novaković, komandant 6.pješadijske brigade sa saradnicima.

Predstavnike NATO štaba sa sjedištem u Sarajevu i to: potpukovnika Ploppa, zaduženog za obuku i doktrinu, i majora Rusooa je 28.januara 2010.godine primio brigadni general Stamenko Novaković, komandant 6.pješadijske brigade sa saradnicima. Prvenstveni cilj posjete bio je sagledavanje potrebne pomoći brigadi u obuci jedinice za partnerski cilj PL-0035.
Kako su predstavnici NATO-a naglasili, prva realizacija ponuđene pomoći može se odmah ostvariti kroz provođenje zajedniče obuke jedinice 6.pješadijske brigade i EUFOR-a koja se planira izvesti 18. februara ove godine.

Tokom posjete general Novaković je istakao potrebu u pružanja pomoći za pripadnike brigade u oblasti učenja engleskog jezika od predstavnika NATO-a, koji bi u ovoj oblasti mogli dati velik doprinos. Načelno je ovaj težišni zahtjev i prihvaćen.
Obostrani zaključak je da ovakve posjete u narednom periodu moraju biti češće, u cilju pružanja konkretne pomoći na terenu.

e-mail: info_6pbr@js.mod.gov.ba