Posjete

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH 2/5.pbr

26.2.2010

Predstavnici Parlamentarnog vojnog povjereništva gospodin Boško Šiljegović i gospođa Dragica Hinjić, te član Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH gospodin Ivo Miro Jović, posjetili su 25. 02. 2010. godine kasarnu „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku

Predstavnici Parlamentarnog vojnog povjereništva gospodin Boško Šiljegović i gospođa Dragica Hinjić, te član Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH gospodin Ivo Miro Jović, posjetili su 25. 02. 2010. godine kasarnu „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku, u okviru najavljenih aktivnosti Parlamentarnog vojnog povjernika u jedinicama OS BiH. Ovoj aktivnosti ispred OK OS BiH prisustvovao je Generalni inspektor brigadir Dragan Radišić.

Delegaciju su ispred Komande 5.pbr i Komande 2. pb dočekali brigadir Senad Mašović i pukovnik Stjepan Musa.

Uvodni brifing o lokaciji i aktuelnostima u 2. pb prezentovali su Komandant 5.pbr i Komandant 2.pb. Potom je delegacija obišla lokaciju i upoznala se sa smještajnim i drugim uslovima života i rada na lokaciji. Tom prilikom je konstatovana potreba za sagledavanjem mogućnosti na završetku radova na započetom „tipskom“ objektu unutar lokacije.

Potom su gospoda Boško Šiljegović i Ivo Miro Jović, zajedno sa brigadirom Mašovićem, u prisustvu svih starješina i vojnika ove lokacije, prezentovali značaj i ulogu formiranja Parlamentarnog vojnog povjerenika, naglašavajući njegove osnovne funkcije i zadatke. Nakon toga su odgovarali na postavljena pitanja vojnika, koja su se prevashodno odnosila na rješavanje statusa vojnika starijih od 35 godina, u smislu mogućnosti njihovog zbrinjavanja.

Kontakt: info_5pbr@js.mod.gov.ba