Posjete

Posjeta vojnog atašea Republike Slovenije brigadira Antona Tunje 3/5pbr

29.3.2010

Vojni ataše Republike Slovenije, brigadir Anton Tunja posjetio je 25. 03. 2010. godine 3./5.pbr na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini.

Vojni ataše Republike Slovenije, brigadir Anton Tunja posjetio je 25. 03. 2010. godine 3./5.pbr na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini. Dobrodošlicu brigadiru Tunji ovom bataljonu, u ime Komandanta 5. pbr, zaželio je major Ćerim Rastoder (PNŠ za CVS 5.pbr).

Putem informativnog brifinga major Sreten Milošević, upoznao je brigadira Tunju o trenutnim aktivnostima i aktuelnostima u jedinici. Nakon toga brigadir Tunja je razgovarao sa starješinama Štaba bataljona o nekim pitanjima (starosne granice za vojnike, obrazovanja i napredovanja u službi, te načina angažovanja u mirovnim operacijama), praveći pri tom komparaciju stanja OS BiH i Slovenske vojske.

U drugom dijelu posjete, Vojni ataše Republike Slovenije je obišao lokaciju kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ konstatujući pri tome da je lokacija veoma „uredna i sređena“. Tom prilikom, a putem TT zbora, vojnom atašeu Tunji je predstavljeno naoružanje i motorna vozila koja jedinica ima u svom formacijskom sastavu.

U okviru obilaska lokacije brigadir Tunja je posjetio crkvu Sv. Velikomučenika Kneza Lazara, u kasarni, gdje ga je bataljonski sveštenik Vaso Popović upoznao sa funkcionisanjem vjerske službe u 3. pješadijskom bataljonu, a potom je brigadir Tunja izrazio želju i posjetio spomen sobu kasarne „VSS“.

Na kraju vojni ataše Republike Slovenije se zahvalio na gostoprimstvu i pruženim informacijama i poželeo puno sreće u daljem radu i funkcionisanju ove jedinice.

Kontakt: info_5pbr@js.mod.gov.ba