Posjete

Vojno-diplomatski predstavnici posjetili Centar za osnovnu obuku

24.6.2010

Vojno-diplomatski predstavnici akreditirani u Bosni i Hercegovini su dana 23. juna 2010. godine posjetili Centar za osnovnu obuku OS BiH, smješten u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću kod Sarajeva.

Vojno-diplomatski predstavnici akreditirani u Bosni i Hercegovini su dana 23. juna 2010. godine posjetili Centar za osnovnu obuku OS BiH, smješten u kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću kod Sarajeva. Brigadir Ilija Petrović, vršilac dužnosti komandanta Komande obuke i doktrine upoznao ih je sa organizacijskom strukturom, te trenutnim i planiranim aktivnostima Komande obuke i doktrine i njenih jedinica, s posebnim akcentom na rad Centra za osnovnu obuku u kojem je do sada obučeno pet generacija vojnika, koji su po završetku osnovne obuke primljeni u profesionalnu vojnu službu.

U sklopu posjete vojno-diplomatski predstavnici su obišli prostorije ambulante, kuhinje, kantine, učionica, spavaonica i poligona za obuku koji se nalaze u krugu kasarne. Takođe su imali priliku prisustvovati vježbi “Izbor, priprema i izvršenje stražarske službe” koju su, u okviru planske obuke sa polaznicima šeste klase kandidata za prijem u OS BiH, izvele starješine Centra za osnovnu obuku.

U ime predstavnika vojno-diplomatskog kora zahvalio se brigadir Anton Tunja, sa željom da se nastavi dosadašnja dobra suradnja.


info – Komanda podrške