Sportske i rekreativne aktivnosti

MO i OS BiH domaćini 2. Svjetskog vojnog takmičenja u polumaratonu, ministar Helez poručio: Želimo svijetu poslati poruku prijateljstva, mira i međusobnog uvažavanja

27.5.2024

Ceremonija otvaranja 2. Svjetskog vojnog prvenstva u polumaratonu, čiji su domaćini Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, a pokrovitelj Međunarodni vojni komitet (CISM) realizirana je u subotu 25. maja 2024. godine na lokaciji Veliki park Ilidža u Sarajevu.

Na ceremoniji su se ispred MO i OS BiH obratili ministar odbrane BiH Zukan Helez, zamjenik načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Mirsad Ahmić, predstavnici Međunarodnog vojnog komiteta za sport (CISM), te predstavnik Olimpijskog komiteta BiH.

Ministar Helez se zahvalio predstavnicima Međunarodnog vojnog komiteta na povjerenju da naša zemlja i Oružane snage BiH imaju čast i privilegiju biti domaćin ovako važnom sportskom događaju, koji se po drugi put organizira u ovoj sportskoj disciplini.

Naglasio je spremnost osoblja Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH da ugoste preko 246 takmičara iz 29 zemalja članica CISM-a i cijelom svijetu pošalju poruke dobrog domaćinstva, prijateljstva, mira i međusobnog uvažavanja.

Poželio je svim učesnicima sreću u takmičenju, ugodan boravak u Sarajevu i lijepo druženje.

Također se zahvalio i NATO Štabu Sarajevo, EUFOR-u i Ambasadi Velike Britanije u BiH kao partnerima, koji su pomogli u organizaciji takmičenja i svim sponzorima.

Na kraju ceremonije su predstavljene zemlje učesnice sportskog takmičenja.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

7 FOTO GALERIJA