Sportske i rekreativne aktivnosti

Sportsko takmičenje u streljaštvu na nivou 6.pješadijske brigade OS BiH

7.5.2012

I ove godine 2.pješadijski bataljon 6.pbr OS BiH bio je domaćin sportskog takmičenja u streljaštvu u Bihaću, u kasarni „Adil Bešić“, na modernom i uređenom strelištu „Debeljača“.

I ove godine 2.pješadijski bataljon 6.pbr OS BiH bio je domaćin sportskog takmičenja u streljaštvu u Bihaću, u kasarni „Adil Bešić“, na modernom i uređenom strelištu „Debeljača“. U disciplinama puška AP M16 A1 i pištolj 7,62mm M57 održano je sportsko takmičenje u streljaštvu na nivou 6.pješadijske brigade i to u periodu od 24.04 do 26.04.2012.godine.
U 6.pješadijskoj brigadi velik značaj se pridaje disciplini streljaštvo,što je pridonijelo i prošlogodišnjem osvajanju 1.mjesta na takmičenju u streljaštvu na nivou OS BiH.

Ceremonija otvaranja sportskog takmičenja je otpočela predajom raporta komandantu 2.pješadijskog bataljona majoru Elviru Bešiću.

Navedenoj aktivnosti prisustvovale su sportske ekipe, predstavnici jedinica u sastavu 6.pbr i to: Komanda 6.pbr sa p/j, 1.pješadijski bataljon, 2.pješadijski bataljon, 3.pješadijski bataljon i artiljerijski bataljon.
Realizacija sportskog takmičenja otpočela je žrijebanjem pozicija, nakon čega se pristupilo realizaciji takmičarskog dijela koji je otpočeo sa disciplinom pištolj 7,62 M57 u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u kojoj su učešće uzele 3 ženske ekipe i 5 muških ekipa.
Drugi dan takmičenja otpočeo je takmičenjem u disciplini puška AP M16 A1 u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u kojoj su učešće uzele 3 ženske ekipe.Takmičenje je okončano sa disciplinom puška M16 A1 u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji muškaraca gdje su svi bataljoni 6.pbr imali svoje ekipe.

Nakon održanog takmičenja, te zbrajanja postignutih rezultata na ceremoniji svečanog zatvaranja proglašeni su najbolji strelci i ekipe kojima je diplome uručio komandant 2.pb major Elvir Bešić.
U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini pištolj 7,62 M57-žene 1.mjesto je osvojila vojnik 1. klase Jelena Miljanović pripadnica 3. pješadijskog bataljona, a u muškoj konkurenciji poručnik Jovan Ivić, pripadnik artiljerijskog bataljona. Najbolje ekipe u disciplini pištolj 7,62 M57 su 3.pješadijski bataljon u ženskoj konkurenciji, a u muškoj 1.pješadijski bataljon.U disciplini puška M16 A1 najbolje rezultate su postigli vojnik 1. klase Delfina Janković, pripadnica Komande 6.pbr i prištabnih jedinica u ženskoj konkurenciji i kapetan Perić Siniša pripadnik 1.pješadijskog bataljona u muškoj konkurenciji. Najbolje ekipe u disciplini puška M16 A1 su 3.pješadijski bataljon u ženskoj konkurenciji, a u muškoj 1.pješadijski bataljon.

Info – 6. pbr