Sportske i rekreativne aktivnosti

Takmičenje u streljaštvu na nivou OS BiH

2.6.2009

U organizaciji 6. pješadijske brigade u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću, dana 26. maja 2009.godine, 2.pješadijski bataljon bio je domaćin sportskog takmičenja u streljaštvu na nivou OS BiH u disciplini pištolj CZ 99-9 za žene i muškarce.

U organizaciji 6. pješadijske brigade u kasarni „Adil Bešić“ u Bihaću, dana 26. maja 2009.godine, 2.pješadijski bataljon bio je domaćin sportskog takmičenja u streljaštvu na nivou OS BiH u disciplini pištolj CZ 99-9 za žene i muškarce. Takmičenje je otvorio komandant 6.pbr, brigadni general Stamenko Novaković, a učešće je uzelo 10 ekipa iz sastava OS BiH.

Najbolje rezultate u pojedinačnoj konkurenciji postigli su:
- 1.mjesto, kapetan Vranješ Goran 6.pbr,
- 2.mjesto, kapetan Danijel Lujić 6.pbr,
- 3.mjesto, stariji vodnik I klase Jelena Antonić ZŠ OS BiH,

Ekipno, najbolja je bila 6.pbr, dok je drugo mjesto zauzela ekipa ZŠ OS BiH, a treće KL OS BiH.
Bio je to sjajan i uzbudljiv turnir u kojem su nijanse odlučivale o pobjedniku. Domaćin sportskog takmičenja još jednom je dokazao svoju spremnost i sposobnost u planiranju i realizaciji ovakvih aktivnosti. Istog dana upriličena je i situacijska vježba »Pružanje pomoći civilnim vlastima u gašenju požara” u saradnji sa vatrogasnom jedinicom iz Bihaća. Tok aktivnosti pratili su predstavnici medija, a ovom prilikom gosti iz civilnog sektora imali su samo riječi hvale. Aktivnosti su uspješno realizovane, a takmičare očekuje nastavak odmjeravanja sposobnost u gađanju automatskom puškom M16 A1 od 27.do 29. maja na istoj lokaciji. Po završetku takmičenja za najbolje pojednice i ekipe predviđene su dodjele diploma, medalja i pehara.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba