Sportske i rekreativne aktivnosti

Sportsko takmičenje na nivou 6.pbr - trčanje

1.10.2009

Bogate sportske aktivnosti na nivou 6.pbr za 2009.godinu upotpunilo je i takmičenje u trčanju koje je realizovano 29. septembra u Orašju. Domaćin ujedno i organizator takmičenja bio je 3.pješadijski bataljon uz nadzor i koordinaciju Komande 6.pbr.

Bogate sportske aktivnosti na nivou 6.pbr za 2009.godinu upotpunilo je i takmičenje u trčanju koje je realizovano 29. septembra u Orašju. Domaćin ujedno i organizator takmičenja bio je 3.pješadijski bataljon uz nadzor i koordinaciju Komande 6.pbr. Pored domaćina učešće u navedenom takmičenju uzele su ekipe iz sastava 1. i 2.pješadijskog bataljona, artiljerijskog bataljona, te izviđačke čete.
Trčanje je organizovano na stazi dužine 8000 metara gdje su predstavnici 3.pješadijskog bataljona definisali i uspostavili sve potrebne procedure kako bi takmičenje bilo upješno izvedeno. Sama dužina staze zahtijevala je od takmičara potpunu fizičku i psihičku pripremljenost.

Aktivnost je otpočela prijemom navedenih ekipa postrojavanjem i svečanim otvaranjem takmičenja kojem je prisustvovao brigadir Enes Burak sa timom starješina iz Komande brigade.
U svom izlaganju, u ime domaćina, major Mato Zrimić učesnicima je uputio riječi dobrodošlice i poželio uspješn rezultat. U ime Komande 6.pbr brigadir Burak naznačio je značaj ovakvog oblika sportskog djelovanja u jedinicama, te da sport mora zauzimati visoko mjesto kod svakog uniformisanog pojedinca. Također, naglasio je da je ovo prilika da se pripadnici brigade koji dolaze sa različitih lokacija bolje upoznaju i kroz sport razmjenjuju iskustva i jačaju vojni kolektiv.
Iako broj takmičara nije bio ograničen takmičenju je pristupio 21 pripadnik i isto je realizovano van vojne lokacije na nasipu duž lijeve obale rijeke Save što je pobudilo veliko interesovanje lokalnog stanovništva.

Na kraju aktivnosti ekipa 1.pb je osvojila ekipno prvo mjesto, drugo mjesto je zauzela ekipa 3.pb, a trećim mjestom zadovoljila se ekipa izviđačke čete.

Kada su u pitanju pojedinačni rezultati isti su bili sljedeći:
1. mjesto, vojnik Branko Tavilović, pripadnik 1.pb
2. mjesto, vodnik Ilija Oršolić, pripadnik 3.pb
3. mjesto, vojnik Goran Živković pripadnik 1.pb

Nakon realizovanog sportskog takmičenja upriličena je podjela medalja i diploma za najuspješnije pojedince, kao i diplome i pehar za najuspješniju ekipu.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba