Sportske i rekreativne aktivnosti

U Sarajevu održani sportski susreti pripadnika Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije

15.12.2014

Sportske ekipe Ministarstva odbrane Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Vojske Srbije dana 11.12.2014. godine u Sarajevu u povodu Dana OS BiH održale su tradicionalne sportske susrete.

Nakon intoniranja državnih himni Bosne i Hercegovine i Republike Srbije takmičarima i gostima se obratio sekretar Ministarstva odbrane BiH, dr. Muhamed Smajić, koji je pozdravio takmičare i goste kojima je zaželio ugodan boravak u BiH. Također je istakao da je cilj ovog susreta zbližavanje pripadnika oružanih snaga dvije zemlje kroz sport i druženje, te da su ovakvi susreti postali tradicionalni i da su plod dobrih odnosa i saradnje dvaju ministarstava.

Takmičarima se obratio i pukovnik Boško Zorić, šef delegacije R. Srbije koji je pozdravio takmičare i čestitao Dan OS BiH. Pukovnik Zorić je istakao da su ovakvi susreti prilika da se potvrdi dobra saradnja naših ministarstava i da se stvore uslovi za unapređenje saradnje. 

Na sportskim susretima bio je prisutan i vojni ataše R. Srbije u BiH, potpukovnik Predrag Mičić.

Takmičenja su održana u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu i vojnom strelištu Centra za osnovnu obuku u Pazariću, a igrane su utakmice u košarci, odbojci, malom fudbalu, te takmičenja u disciplini streljaštvo ekipno i pojedinačno.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, u veoma zanimljivim i uzbudljivim takmičenjima u kojima je prevladavao sportski duh, ovog puta više sportske sreće i znanja imali su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su ostvarili pobjede u odbojci i ekipno u disciplini streljaštvo. Utakmice u malom fudbalu i košarci odigarne su neriješeno, dok je u pojedinačnoj konkurenciji u disciplini streljaštvo najbolja bila stariji vodnik I klase Jelena Antonić iz OS BiH.

Istog dana u Domu OS BiH organizovan je prijem i druženje sa sve sudionike sportskih ekipa.

Info- ZŠ OS BiH

4 FOTO GALERIJA