Komanda za podrsku

Radionica na temu „Dostignuti nivo implementacije regulativa logistike“

23.2.2010

Na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjaluci, dana 23. februara 2010. godine održana je radionica na temu „Dostignuti nivo implementacije regulativa logistike“.

Na lokaciji kasarne „Kozara“ u Banjaluci, dana 23. februara 2010. godine održana je radionica na temu „Dostignuti nivo implementacije regulativa logistike“. Radionici su, pored starješina iz Komande podrške i njenih jedinica, prisustvovali predstavnici logističkog sektora Zajedničkog štaba, Operativne komande, pješadijskih brigada i Brigade taktičke podrške, te predstavnici MPRI tima i NATO štaba u Sarajevu.

Radionicu je otvorio zamjenik komandanta za resurse Komande za podršku, brigadni general Dragan Vuković koji je ukazao na dio problema s kojima se u segmentu logističke podrške susreću jedinice OS BiH, ali i naglasio napredak koji je postignut od formiranja OS BiH do sada.
Ovaj put riječ je bila o implementaciji regulativa sistema upravljanja transportom i implementaciji regulative sistema snabdijevanja OS BiH.

Svoja viđenja i statističke podatke po tim temama iznijeli su načelnici G 4 Operativne komande, Centra kontrole kretanja i Centra za materijalni menadžment i oficiri za transport i snabdijevanje iz sastava ZŠ, a vrijeme diskusija je bilo prilika da se iznesu dosadašnja iskustva i da oni koji su direktno uključeni u proces logističke podrške jedinica OS BiH iznesu prijedloge i sugestije kako i na koji način postići bolji rad i realizaciju zadataka na terenu, uz odgovornost svih koji se nalaze u logističkom lancu.
S obzirom na ulogu i značaj logistike u sistemu OS BiH i ova radionice će svakako doprinijeti stvaranju pretpostavki za još kvalitetniji rad, što je u svom obraćanju i istakao brigadir Nusret Šahić, zamjenik načelnika Uprave za logistiku ZŠ OS BiH.

Kontakt: tel. 051/335-699, 061/479-369