Komanda za podrsku

Uskršnji prijem na lokaciji kasarne “Travnik”

24.4.2014

Tradicionalno obilježavanje Uskrsa u Komandi za obuku i doktrinu održano je 24.04.2014. godine u kasarni “Travnik” u Travniku.

Uz bogatu trpezu koju su pripremili pripadnici KOiD-a katoličke vjeroispovjesti na uskršnjem prijemu obratili su se komandant KOiD-a, brigadir Robert Sušac i bat. kapelan Donald Marković.

U svom obraćanju brigadir Sušac iskazao je dobrodošlicu svim prisutnim, istakavši da prilike i prijateljstva ovih druženja doprinose uzajamnom poštivanju i suživotu, kako u Oružanim snagama BiH tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Uskrs je način i razlog našega života i naše nade, jer mi, kršćani, vjerujemo da je Isus pobijedio smrt i da sva nada, ljubav i vjera kršćanina proističe iz toga. Bili kršćani ili ne, svakog čovjeka počesto uhvati tuga kada razmišlja o smrti, jer ona je osnovni ljudski strah. Stoga je upravo i razlog naše radosti u tome da smrt nije kraj. Isus je prvi čovjek koji je pobijedio smrt i pokazao nam da se imamo čemu nadati i radovati”, naglasio je don Marković.

Prijemu su, osim pripadnika KOiD-a i polaznika vojnih kurseva u CPR KOiD, prisustvovali predstavnici ODC-a, MTT EUFOR-a, MUP-a SBK, te sveštenik Pravoslavne crkve u Travniku, Goran Živković.

Info-KOiD