Komanda za podrsku

Zajednički iftar u kasarni “Kozara”

26.6.2015

U organizaciji Komande za podršku OS BiH, 25.06.2015. godine na lokaciji kasarne „Kozara“, Banja Luka, upriličen je sedmi po redu tradicionalni zajednički ramazanski iftar za pripadnike OS BiH sa lokacija „Kozara“ Banja Luka, „Mahovljani“ Laktaši i „Mika Bosnić“ Manjača.

Pored pripadnika OS BiH, iftaru su prisustvovali i brojni gosti i zvanice iz političkog i javnog života. Među prisutnima, koji su svojim prisustvom uveličali ovaj zajednički iftar bili su zamjenik ministra odbrane dr. Emir Suljagić, načelnik ZŠ OS BiH general pukovnik Anto Jeleč, izaslanik reisu-l-uleme IZ BiH mr. Nusret ef. Abdibegović, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, banjalučki muftija Osman ef. Kozlić, penzionisani i aktivni generali OS BiH, te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti i druge javne ličnosti i građani. Sa nastupanjem akšamskog vremena pristupilo se zajedničkom klanjanju akšam namaza u mesdžidu kasarne „Kozara“, koji je predvodio vojni muftija Hadis ef. Pašalić.


Nakon akšam namaza serviran je iftar, a iftarsku dovu uputio je glavni imam Nesib ef. Hadžić. U ime domaćina prisutnima se obratio komandant KP OS BiH general major Husein Tursunović koji je, izražavajući dobrodošlicu i zahvalnost svima na prisustvu, između ostalog rekao:“Sretni smo i ponosni što smo priredili ovaj iftar i što zajedno dijelimo večerašnju iftarsku radost“. Iftarsku poruku uputio je i mr. Nusret ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove i izaslanik reisu-l-uleme IZ BiH. Uz zahvalnost za organiziranje iftara on je istakao važnost sastajanja i druženja iz kojih neizostavno proizilaze i prijateljstva. Nakon iftara u prostorijama mesdžida, uz prisustvo velikog broja vjernika, klanjan je i teravih namaz, nakon čega je uz ugodne razgovore nastavljeno sa iftarskim druženjem.

Info-KP