Komanda za obuku i doktrinu

Završetak vojnih kurseva klasa 11-II

30.12.2011

Ceremonijom uručenja certifikata u Centru za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine u Travniku je 30.12.2011.godine završena klasa 11-II za tri vojna kursa, osnovni podoficirski kurs, osnovni oficirski i napredni oficirski kurs .

Ceremonijom uručenja certifikata u Centru za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine u Travniku je 30.12.2011.godine završena klasa 11-II za tri vojna kursa, osnovni podoficirski kurs, osnovni oficirski i napredni oficirski kurs.

Prisutnima su se obratili brigadir Radovan Škrbić načelnik štaba Komande obuke i doktrine i pukovnik Amer Duraković komandant Centra za profesionalni razvoj Travnik.

U svome obraćanju brigadir Škrbić je čestitao polaznicima na uspješno završenom kursu i svim prisutnim čestitao nastupajuće praznike. Pukovnik Duraković je u svome obraćanju naglasio da mu je najveće zadovoljstvo prisustvovati ovakvim ceremonijama na kojima se vidi konkretan reultat obuke u OS BiH, te se zahvalio instruktorima na još jednoj uspješno realizovanoj klasi vojnih kurseva.

Najboljim polaznicima u klasi 11-II su proglašeni narednik Josip Tunjo na osnovnom podoficirskom kursu, potporučnik Mirko Šikanja na osnovnom oficirskom kursu i poručnik Samir Pandur na naprednom oficirskom kursu.

Kurseve je uspješno završilo 87 polaznika , a naredna klasa vojnih kurseva počinje 06.februara 2012.godine.

info: KOiD