Komanda za obuku i doktrinu

Posjeta Načelnika Zajedničkog štaba OS BiH Komandi za obuku i doktrinu OS BiH

24.2.2012

Komandu za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne Travnik, 24.02.2012. posjetili su načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Miladin Milojčić i general major Mirsad Gutić. Domaćin posjete bio je Komandant KOiD brigadir Robert Sušac.

Komandu za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne Travnik, 24.02.2012. posjetili su načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general pukovnik Miladin Milojčić i general major Mirsad Gutić. Domaćin posjete bio je Komandant KOiD brigadir Robert Sušac. U pratnji NZŠ OS BiH također su bili predstavnici uprava za personal, finansije i međunaodnu saradnju ZŠ OS BiH.

Brigadir Sušac je kroz informativni brifing upoznao NZŠ OS BiH sa realizacijom trenutnih i težišnih aktivnosti KOiD, realizacijom vojnih i jezičkih kurseva, izradi Programa ocjenjivanja obuke u KOiD, te provođenje vježbi vanjskog ocjenjivanja jedinica. Kao jedan od posebnih prioriteta za 2012. naglašen je završetak izgradnje kontejnerskog naselja na poligonu Manjača.

Nakon informativnog brifinga general pukovnik Miladin Milojčić iskoristio je priliku za razgovor sa voditeljima organizacijskih cjelina i Komandantom CPR-a Komande za obuku i doktrinu. Posebno ga je zanimalo stanje personala, uvjeti za izvođenje obuke, kao i problemi i prijedlozi za rješenja.

Zadovoljan ovom posjetom general pukovnik Miladin Milojčić se tokom svog završnog obraćanja posebno osvrnuo na aktivnosti OS BiH u proteklom periodu a koji se odnose na pomoć civilnim organima vlasti na području cijele BiH, kao i međunarodnim aktivnostima odnosno učešćem naših pripadnika u misijama van BiH, te je posebno naglasio izvrsnu saradnju sa Nacionalnom gardom Maryland.

info: KOiD