Komanda za obuku i doktrinu

Posjeta „Američke komande za kadete” KOiD-u Travnik

29.6.2012

Kandidati za oficire iz sastava „Američke komande za kadete“, u organizaciji Ureda za saradnju u oblasti odbrane (ODC) Ambasade SAD u BiH, 27.06.2012.godine boravili su posjeti Komandi za obuku i doktrinu u Travniku.

Kandidati za oficire iz sastava „Američke komande za kadete“, u organizaciji Ureda za saradnju u oblasti odbrane (ODC) Ambasade SAD u BiH, 27.06.2012.godine boravili su posjeti Komandi za obuku i doktrinu u Travniku. Posjetu su predvodili potpukovnik Karin Wagner predstavnik ODC, major Matt Deenek i major Michael Belin predstavnici „ Američke komande za kadete“.

Pored navedenih u timu su bili glavni narednici NATO štaba u Sarajevu OR -9 Graham i OR 9 Haymaher.

Prezentacijom informativnog brifinga, brigadir Robert Sušac je upoznao prisutne o strukturi i misiji Komande obuke i doktrine, trenutnim i budućim aktivnostima u organizacijskim cjelinama KOiD-e. Nakon završetka informativnog brifinga brigadir Sušac je kroz diskusiju sa kadetima podijelio informacije za koje su bili zainteresovani kadeti.

Posjeta je završena obilaskom Centra za profesionalni razvoj u Travniku u kojem se trenutno realizuje Komandno-štabni kurs, a navedeni tim je 29.06.2012. godine posjetio CBO/KOiD na lokaciji kasarne „Mika Bosnić“ Manjača.

Prijem delegacije izvršen je od strane komandanta CBO /KOiD pukovnika Radovana Dragovića koji je nakon informativnog brifinga delegaciju poveo u obilazak sistema JANUS i BBS gdje su gosti upoznati sa načinom rada ova dva sistema za obuku.

info: KOiD