Komanda za obuku i doktrinu

Početak kursa engleskog jezika - klasa 12-II

11.9.2012

U Odjeljenju stranih jezika CPR KOiD 10. septembra 2012. započeo je novi ciklus učenja engleskog jezika. Kurseve engleskog jezika u klasi 12-II pohađat će 165 polaznika svih nivoa na lokacijama Rajlovac (Sarajevo), Banja Luka, Tuzla i Čapljina.

U Odjeljenju stranih jezika CPR KOiD 10. septembra 2012. započeo je novi ciklus učenja engleskog jezika. Kurseve engleskog jezika u klasi 12-II pohađat će 165 polaznika svih nivoa na lokacijama Rajlovac (Sarajevo), Banja Luka, Tuzla i Čapljina. Na svečanoj ceremoniji otvaranja kurseva instruktorima i polaznicima obratili su se u svoje ime i ime Komandanta CPR: načelnik Odjeljenja stranih jezika CPR pukovnik Haris Gazić, te voditelj kursa engleskog jezika major Sabahudin Hadžiabdić.

U svom obraćanju pukovnik Haris Gazić naglasio je da „nijedno školovanje ne bi imalo smisla da ne postoji krajnji cilj koji se želi postići. Naš cilj je da što veći broj polaznika kvalifikujemo za polaganje NATO priznatnog testa engleskog jezika STANAG 6001 koji u OS BiH provodi Odjeljenje za ocjenjivanje engleskog jezika OS BiH.

U ostvarenju naše misije mi nismo sami. Osim pretpostavljene Komande za obuku i doktrinu, kurseve engleskog jezika svesrdno podržavaju: Ured za odbrambenu saradnju Ambasade SAD u BiH koji nam redovno dostavljaju knjige, testove i nastavna sredstva, te školuju naše instruktore u SAD-u, i Britansko vijeće u BiH koje se brine o regrutaciji novih instruktora osiguravajući princip zamjenjivosti instruktora engleskog jezika u OS BiH“.

Na kraju svečanog otvaranja kurseva major Sabahudin Hadžiavdić je kroz uvodni brifing upoznao sve polaznike sa osnovnim informacijama o planiranim aktivnostima s kojima će polaznici kurseva susretati tokom njihovog tromjesečnog školovanja.
Učenje engleskog jezika u OS BiH se organizovano izvodi na tri nivoa: osnovnom, srednjem i naprednom nivou. Za potrebe OS BiH osnovni nivo je podijeljen na početni i niži srednji, dok je srednji podijeljen na srednji i viši srednji nivo.
Završetak kursa engleskog jezika klase 12-II planirano je 30. novembra 2012.

Info – KOiD