Komanda za obuku i doktrinu

Početak osnovnog kursa fizičkog osiguranja skladišta naoružanja i MiMES

5.3.2013

U Komandi za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne „Travnik“ 04. marta 2013.godine počeo je osnovni kurs fizičkog osiguranja skladišta naoružanja i MIMES. Kurs će biti realizovan u naredne tri sedmice (04.03-22.03.2013) uz asistenciju pripadnika MTT OS Švicarske i nadzor instruktora OS BiH koji su obučeni od MTT OS Švicarske.

U Komandi za obuku i doktrinu na lokaciji kasarne „Travnik“ 04. marta 2013.godine počeo je osnovni kurs fizičkog osiguranja skladišta naoružanja i MIMES. Kurs će biti realizovan u naredne tri sedmice (04.03-22.03.2013) uz asistenciju pripadnika MTT OS Švicarske i nadzor instruktora OS BiH koji su obučeni od MTT OS Švicarske. Kurs će pohađati 20 (dvadeset) pripadnika OS BiH.

Na početku kursa prisutnima se obratio Komandant KOiD brigadir Robert Sušac kojom prilikom je polaznicima zaželio dobrodošlicu u Komandi za obuku i doktrinu sretan početak kursa za fizičko osiguranje skladišta naoružanja i MiMES. Također je u svom obraćanju iskazao zahvalnost predstavnicima MTT OS Švicarske koji su uložili napor da osposobe pripadnike OS BiH da budu u ulozi instruktora tokom realizacije vježbe.

Polaznicima kursa obratio se i menadžer MTT OS Švicarske brigadir Martin Trachslek kojom prilikom je istakao da je ponosan što može predati vođstvo kursa pripadnicima KOiD, istakavši da je imao priliku da se i sam uvjeri u profesionalni odnos pripadnika KOiD tokom priprema za realizaciju kursa. Polaznicima je poručio da je 50% kursa realizovano samim pripremama, a 50% je na vašem odnosu prema radu i vašem učenju za OS BiH, a ne samo za sebe.

info: KOiD