Komanda za obuku i doktrinu

Početak kurseva engleskog jezika

12.3.2013

U centrima za učenje stranih jezika u Rajlovcu, Banja Luci, Tuzli i Čapljini 11.marta 2013.godine obilježen je početak kurseva engleskog jezika.

Uvodnim riječima prisutnima se obratio voditelj kursa engleskog jezika major Sabahudin Hadžiavdić koji je naglasio da će polaznici imati priliku da koriste savremene metode učenja engleskog jezika , te da će ova klasa imati priliku koristiti opremu koja je nedavno donirana. Major Hadžiavdić je iskoristio priliku da pohvali starijeg vodnika Almira Hrustića koji je dao veliki doprinos u unapređenju tehničkih uslova za učenje engleskog jezika u Centru za profesionalni razvoj. 

Ceremoniji u kasarni Ralovac OS BiH prisustvovali su i predstavnici Ureda za saradnju u oblasti odbrane (ODC) američke ambasade u BiH kojom prilikom se prisutnima obratila i pukovnica Karin Wagner koja je zaželila sretan početak kursa i istakla da kurs realizuju kvalitetni instruktori koji su se školovali i u režiji ODC.

Završnim riječima obratio se komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Amer Duraković koji je zaželio sretan početak kursa te naglasio ulogu ovog centra u učenju stranih jezika sa posebnim akcentom na engleski jezik kao jedan od službenih jezika NATO-a . Također brigadir Duraković je napomenuo polaznike na poštivanje pravila i profesionalni odnos tokom njihovog boravka u Centru za profesionalni razvoj.

Na svim nivoima za učenje engleskog jezika ovu klasu pohađa 94 pripadnika OS BiH i državnih službenika.

info: KOiD