Komanda za obuku i doktrinu

Početak Opšteg kursa za instruktore OS BiH

1.4.2013

Svečanom ceremonijom 01.04.2013.godine u Centru za profesionalni razvoj u Travniku počeo je Opšti kurs za instruktore OS BiH. Opšti kurs za instruktore OS BiH pohađa 21 polaznik iz sastava OS BiH , a isti će trajati četiri sedmice.

Uvodnim obraćanjem Načelnik kursa pukovnik Nedžad Novalija je istakao da je kurs dizajniran da kroz četiri sedmice nastave razvije profesionalne i vještine vođenja budućih instruktora u Odjeljenju Vojnih Kurseva kao i u drugim jedinicama OS BiH. Na kraju svoga izlaganja pukovnik Novalija je svim polaznicima zaželio puno uspjeha na kursu uz nadu da će ga iskoristiti za usvajanje novih i proširenje ranije stečenih znanja.

U svome obraćanju komandant Centra za profesionalni razvoj brigadir Amer Duraković je svim polaznicima zaželio sretan početak kursa i naglasio značaj ovog kursa sa aspekta unapređenja vještina i tehnika u izvođenju nastave.

Nastavu na ovom kursu realizuju certificirani instruktori iz sastava Odjeljenja vojnih kurseva Centra za profesionalni razvoj. Tokom pohađanja Opšteg kursa za instruktore OS BiH težište kursa je izraženo na didaktičko-metodički pristup nastavi, te razvoju lekcija i prezentaciji istih. Instrukcije se izvode putem predavanja, instrukcija po manjim grupama, praktičnim vježbama i samostalnim radom polaznika.

info: KOiD