Komanda za obuku i doktrinu

Ministar odbrane Zekerijah Osmić u posjeti Centrima Komande za obuku i doktrinu

2.4.2013

Na lokaciji kasarne “Mika Bosnić” Manjača dana 02.04.2013. godine u posjeti Centru za borbenu obuku i Centru za borbene simulacije Komande za obuku i doktrine boravili su ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić, ZN ZŠ OS BiH za operacije brigadni general Mirko Tepšić, komandant KP OS BiH brigadni general Husein Tursunović i NŠ KOiD brigadir Radovan Škrbić.

Posjeta ministra odbrane je u skladu sa Planom obilaska i sagledavanja stanja u jedinicama OS BiH, zadacima centara za obuku kao i vizijom razvoja poligona za obuku “Manjača” OS BiH.

Informativnim brifingom, ministar Osmić je upoznat sa misijom centara sa težištem Centra za borbene simulacije, kao i sa infrastrukturalnim problemima prisutnim tokom realizacije planiranih zadataka (vježbi) ovih centara.

Tokom obilaska poligona za obuku “Manjača”, Ministar odbrane izrazio je zadovoljstvo viđenim, istakavši da je izvještajima o poligonu za obuku pripadnika OS BiH i ličnim prisustvom na lokaciji kasarne “Mika Bosnić” Manjača upotpunio sliku o Centrima za obuku Komande za obuku i doktrinu OS BiH.

info: KOiD