Komanda za obuku i doktrinu

Ministar odbrane BiH posjetio Centar za osnovnu obuku u Pazariću

9.4.2013

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić boravio je 09.04.2013.godine u radnoj posjeti Centru za osnovnu obuku u Pazariću, gdje se upoznao sa procesom obuke kandidata dvanaeste klase.

U pratnji Ministra odbrane,tokom ove radne posjete, u Centru za osnovnu obuku su boravili i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse brigadni general Senad Mašović, komandant Komande za podršku OS BiH brigadni general Husein Tursunović te komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Robert Sušac.

Kroz informativni brifing, koji je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Samir Nukić,  iznio na početku posjete, ministar Osmić je upoznat sa realizovanim zadacima iz domena obuke, trenutnim, te predstojećim aktivnostima u ovom Centru.

Nakon informativnog brifinga Ministar odbrane je obišao i mjesta realizacije obuke sa kandidatima dvanaeste klase gdje se lično želio uvjeriti u intezitet i kvalitet osnovne obuke.

Kroz razgovore sa kandidatima na obuci te starješinama Centra za osnovnu obuku Ministar odbrane se posebno interesovao za uslove života i rada tokom dvanaestosedmične osnovne obuke, a zanimao se i  za načine pomoći u cilju unaprijeđenja ovih aspekata.

Po završetku posjete Ministar odbrane je u svojoj ocjeni istakao pozitivno mišljenje o svim elementima planiranja, organizacije i provođenja obuke u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu te pohvalio rad personala ovog Centra.